Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/261-4874

ALICANTE súrolt bronz körrozettás beltéri ajtókilincs

ALICANTE súrolt bronz körrozettás beltéri ajtókilincs, körrozettás, súrolt bronz, klasszikus, anyag: réz, gyártó: tupai
10 év garancia
Szervíz a vásárlónál
Hűséggarancia
Ingyenes szállítás bizonyos termékeknél
Termékcsoport
Körrozettás beltéri ajtókilincsek
Anyag
Réz
Nincs raktáron
22
34 732 Ft
27 134 Ft
Kezdete: 2021.12.23   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 22
Megtakarítás 7 598 Ft
Nincs raktáron
Részletek

ALICANTE súrolt bronz körrozettás beltéri ajtókilincs jellemzői

Figyelem! Ez a kilincs a vevő személyes igényei szerint kerülnek gyártásba. Így ezek egyedi termékeknek minősülnek, ezért nem vonatkozik a 14 naptári napos indoklás nélküli elállási jog, továbbá általában 50%-os előleget kell fizetni rájuk.

A ALICANTE súrolt bronz körrozettás beltéri ajtókilincs designja tükrözi a múlt építészeti stílusait egy kis modern csavarral fűszerezve, köszönhetően a zamak alapanyagnak és a réz felületnek. Ez a kilincs tökéletes kiegészítője azoknak a helyeknek, melyek a modern stílus által újraértelmezett régi időket idézik meg.

A csomag tartalma

A kilincset gyári csomagolással adjuk, amely tartalmaz
  • 2 db kilincsszár,
  • 1 db kilincstengely,
  • típustól függően kör-, vagy négyzet alakú rozetták,
  • a rozetták rögzítéshez szükséges csavarok,
  • a kilincsszár megfogatásához szükséges hernyócsavarok és imbuszkulcs.

A kilincs rozettája rugót tartalmaz, ami a kilincsnek hosszabb élettartalmat biztosít, a tökéletesebb működés mellett.

Alsó zárrozetta típusok (BB – PZ – WC)

A kilincseket minden esetben a zárhoz megfelelő rozettakialakítással válasszuk! Ezekből többnyire 3 félét különböztetünk meg.

  • BB zárrozetta – A beltéri ajtók általában ilyen normál, hagyományos “BB”-s, úgynevezett tollas (vagy szakállas) kulccsal működtetett zárral vannak ellátva.
  • PZ zárrozetta – Általában ilyen “PZ” hengerzárral, vagy más néven cilinder zárral (biztonsági zárral) szerelik az irodai és bejárati ajtókat.
  • WC zárrozetta – Ezzel a zártípussal legtöbb esetben wc-k, fürdőszobák ajtóiban találkozhatunk, de a gyerekszoba ajtót ellátni ilyen zártípussal sem ördögtől való. Ugyanis ezeket a zárakat a belső oldalról kulcs nélkül is tudjuk zárni, de ami a legfontosabb, hogy veszély esetén kívülről egy lapos fémtárggyal, akár egy pénzérmével az ajtó könnyen nyitható marad.

Rozettás vagy hosszúcímes kilincset válasszunk?

Különálló rozettás kilincset akkor érdemes vállasztanunk, ha az ajtónknak modern stílusvilágot szeretnénk kölcsönözni. Klasszikus formavilágú ajtók, illetve lakás esetén javasoljuk, hogy inkább a hosszúcímes kilincset válasszon. Felújított, vagy a már korábban használt ajtóknál figyeljünk az előzőekben használt kilincsek nyomaira, és ennek tükrében válasszuk ki a számunkra megfelelő méretű ajtókilincset.

A méret határozza meg a kilincset?

A megfelelő méret meghatározása minden esetben a kilincs tengely középpontjától a kulcslyuk középpontjáig mért távolság a meghatározó, különös tekintettel a hosszúcímes kilincsek esetén. Mivel a rozettás kilincsek egymástól (felső kilincs-, és alsó kulcsrozetta) függetlenül, szabadon elhelyezhetőek, ezért ebben az esetben nincs jelentősége a kilincs-kulcslyuk távolságnak. Ennek köszönhetően ez a kilincskialakítás rendelkezik a legszéleskörübb felhasználhatósággal, zártípusoktól szinte teljesen függetlenül.

Amennyiben a zárszerkezet lehetővé teszi, minden esetben javasoljuk az átmenő csavarokkal történő felszerelést, mert ez által biztosíthatjuk hosszú távon a tartósabb és stabilabb használhatóságot.

Szerelési útmatók körrrozettás kilincsekhez (Tupai):

Szerelési útmatók négyzetrrozettás kilincsekhez (Tupai):

Különböző stílusú beltéri ajtókilincseink

További információkért írjon vagy hívjon minket nyugodtan vagy látogassa meg Facebookunk további információkért!

Adatok
Zártípus
Válasszon!
Stílus
Klasszikus
Gyártó
Tupai
Kategória
Egyedi kilincsek
Elérhetőség
2 hét
Anyag
Réz
Zártípus
Válasszon!
Szín
Súrolt bronz
Stílus
Klasszikus
Gyártó
Tupai
Kivitel
Körrozettás
Cikkszám
738R-KL-KL-BB-77PAR